donderdag 27 november 2008

Appartement!! \(^_^)/

Zoals in mijn vorige post te lezen was zijn we niet lang op de dorm gebleven. De vrouwendorm valt op zich heel goed mee, het is een heel nieuw gebouw en wordt goed onderhouden. Ik had alleen niet zoveel geluk met mijn roommate en ik was niet van plan om een jaar zonder Matthew te wonen! De mannendorm aan de andere kant is oud en best wel smerig. De mannen zijn er wel een pak socialer.
Matthew had een heel sympathieke roommate, maar hun kamer was echt vuil. (er zat schimmel onder het tapijt O_o) Plus ze laten u echt veel te veel betalen. De huur is in principe 40000yen per maand, wat bij ons wel zo is, maar bij de mannen komen ze op de een of andere manier altijd aan 50000yen...een belachelijk hoge huurprijs voor een kamer even groot als een gemiddeld leuvens kot dat je dan moet delen met iemand -__- Dus wij belgen, ondernemend als we zijn, vonden het na een paar dagen dan ook hoog tijd om op appartementenjacht te gaan. We hadden besloten dat Matthew en ik zouden samen wonen (duh) en Veerle, Tyas en Thomas zouden samen iets zoeken.
We zijn dan na veel vergelijken bij de Appamanshop terechtgekomen.
We zijn daar geholpen door onze plaatselijke held Hiroba (die ondertussen geprompveerd is!).
Matthew en ik hebben een leuk appartement gevonden zo'n 5-10 minuten wandelen van de univ. Het is ongeveer 36 m² groot, wat best wel meevalt voor een japans appartementje en het begint er ondertussen al vrij huiselijk uit te zien.
De badkamer en keuken zijn wel een beetje aan de kleine kant, maar voor de prijs die we betalen ga ik er niet over klagen. We betalen 56000yen per maand met waterkosten inbegrepen (ongeveer 430 euro) wat we door twee delen. Er komt nog gas, elektriciteit en internet bij dus alles samen 65000yen...500 euro per maand ^^ dus we betalen uiteindelijk een pak minder dan voor de dorm ;p Nu, we delen alles door twee, maar in veel gevallen mag je niet met twee op een appartement wonen...onze geliefde jappen doen daar in principe echt moeilijk over (dat hadden we gemerkt in de andere makelaarskantoren -___-), maar in de appaman hebben ze appartementen gezocht waarvan de huisbaas niet moeilijk doet XD
Toen we dan alles getekend hadden (wat echt miserie was!!!japanse bureaucratie bah!) is Hiroba met ons naar een recycleshop geweest...iets zoals de kringloopwinkels in België, heeft hij voor ons internet gezogd en mochten we bij hem zo vaak langstkomen met vragen als we wouden...vandaar is Hiroba onze held XD hij heeft ons zelf naar onze appartementen gebracht om ze eens te kunnen bekijken vanbinnen voor we een contract tekenden ^_^
spijtig dat hij overgeplaatst is T_T...
Maar we zijn allemaal heel blij met ons appartement!! Yay!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

„Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

Informatie
http://www.elizawashere.be

Anoniem zei

Heb zojuist een weekendje Parijs gewonnen . Ik heb de tckets en de reservatie al binnen. Als je ook wil winnen gewoon aanmelden op hun nieuwsbrief.
[url=http://www.vakantiestart.info]
vakantiestart[/url]

Anoniem zei

Geweldig gemaakt! Ik hoop wil ook zo een site te maken.
Wat heb je hiervoor gebruikt?
Ik heb www.chiochanjapan.blogspot.com gevonden via startpagina

Groetjes,
Debby uit Haarlem